12 de juny 2008

LA CRÒNICA NUMANTINA

22/02/08

He de confesar-vos que amb la experiència dels 10 gols encaixats la setmana passada contra el segon classificat, m'esperava que ahir nit, contra el primer classificat, caiguessin no menys d'una dotzena de gols (més aviat esperava 15) i per tant, per estalviar feina, ja tenia mig feta la crònica d'avui.

Però ahir nit us vareu confabular per que tingui que fer servir el magí i recorri a la èpica per narrar a qui no ho va veure, el que ahir nit esdevingué.

Tot i el 6-1 final i no haver assolit el repte de perdre per menys de 4 gols de diferència, hem d'estar tots d'acord amb la dignitat, esforç i sacrifici que varem possar damunt la pista. Els mateixos valors que els nostres avantpassats varen aportar l'11 de Setembre de 1714 i que van convertir una derrota en alegria nacional.

Aquella mateixa lluita que demostrà en Aníbal al travessar els Alps amb els seus elefants quan es pensava era una fita no assolible i tot i resultar una mica inútil des del punt de vista del resultat final, va demostrar que les derrotes de vegades són victòries doncs ningú ara s'en recorda del nom de qui el va guanyar.

Que em dieu de la resistència "Numantina" en defensa de la ciutat d'en Viriato. Al final el van "penjar" però encara s'ensenya a les escoles (o no?) com a mostra de valor, sacrifici, lluita i compromís.

El nostre Timbaler del Bruc també va demostrar que quatre "arreplegats" poden fer fugir a les imperialistes tropes napoleòniques i que mai ens hem de rendir, per molt poderós que sembli el rival.

Ja em perdonareu el tó poc humorístic d'aquesta crònica però avui la èpica em pot més que els acudits. És admirable que un equip format par "panxuts" i "robocops" (pels que juguem amb faixa o genollera ortopèdiques) hagi fet un paper tan sensacional davant joves "efebos" que simulen "penalties" per intentar fer gols que d'altra manera s'els resistien.

Avui no destacaré a cap jugador ni relataré la vostra actuació de forma individual. No s'ho mereix ningú i l'encems tots. Tots erem un. En tot cas maleir, un altre cop, la mala sort dels gols de rebot (3 en la nit d'ahir). Aquesta és l'actitut que ens farà divertir-nos jugant al futbol fins als 102 anys.

Finalment, recordar que la setmana vinent hi ha doble racció. El dilluns 25 a les 21.30 hores i el dimecres 27 també a les 21.30 hores. Us arribarà la crònica d'ambdós partits al matí del dijous 28.

ÀNIMS ARC IRIS !! QUE TREMOLI L'ENEMIC EN VEIENT LA NOSTRA SAMARRETA !! BON COP DE XUT !!

David (Corresponsal del The Timbaler Chronicle)