12 de juny 2008

LA CRÒNICA DEL "NO PARTIT"

04/04/08

Tal com Alícia en el pais de les meravelles, que va celebrar el seu "No Aniversari", ahir, l'equip de fútbol ARC IRIS va jugar el seu "No Partit". Obviament el resultat va ser un "No Perdut" i per tant, continuem una setmana més al capdavant de la classificació.

Malgrat de ser un "No Partit", va tenir tots els ingredients haituals d'un matx futbolístic:

LA TÀCTICA: Una estovalla de paper del restaurant de concentració, va servir de pissarra improvisada on el "Míster" dibuixava amb mà ferma la tàctica guanyadora. "... En Vilardagués pujarà per la banda dreta fent de carriler i conectarà amb en Jaumot al migcamp que retroalimenta a Vilarsaga I de pilotes tot fent la cobertura a Vilarsaga II que com a marcador implacable deixa lliure de marca a Vilardapemín per infiltrar-se dins l'àrea rival i permetre fer gols a Vilardadebó".

Tantes línies rectes semblaven més aviat l'arbre genealògic de la nissaga dels Vilarsaga i havien més curves que té l'Scarlett Johanson. A més, sempre hi ha el típic jugador que no s'entera de res per més que li expliques temporada rera temporada. "Que no Jorginho! Que Viladomat és un carrer i no el cunyat d'en Vilardagués!"

L'ARBITRE: Allí estava. Dret, vestit de negre, amb el llàpis i la llibreta a les mans. Anotant les amonestacions i les targetes grogues. "El Colegiado" Miguelito Piturralde Crepas-Novas, del Colegio Gracienc, sempre dialogant però alhora enèrgic expressant les seves decisions. "...su p... madre!!"

LA COPA: Habitualment utilitzada com trofeu pel vencedor, aquest cop com que la tàctica era complicada, fou necessària "la copa" de Pacharan per poguer-la pahir correctament.

LA PRIMA: Tot partit "No Perdut" implica rebre una "prima" i aquí varen haver les típiques discusions amb el "Presi". Que si el compte m'el quedo jo. Que si tú no pots desgravar-lo. Que si tú pagues menys. Que si tomba, que si gira ... Tot plegat un xic complicat. Jo pensava que "mòduls" eren estàncies de les presons i ara resulta que són un "xollo" fiscal! Ja ho deien els Romans: "Taxatio molt petita, culpae manifesta".

Davidois Le Portier - Corresponsal de l'Arc-en-ciel Sportive Magacine
Le catre d'avril du demilgüit