LA CRÒNICA DE L'ORGULL (SENTIMENT LEGÍTIM DE LA PRÒPIA DIGNITAT)

12/06/08

ARC IRIS - Orgull -- equip contrari 5

Com va dir el famós "torero-cantante", en dues paraules el que es va veure ahir nit: IM-PRE-SIO-NAN-TE.

La crònica d'avui haurà de deixar una mica de banda el tó lúdic-festiu i graciós habitual i explicarà en més detall que acostuma, el que futbolísticament va succeir doncs crec que paga la pena i espero que al final de la lectura estigueu d'acord amb aquesta apreciació.

Com a consideracions prèvies, recordar que l'equip contrari (SAP) és el primer de la classificació del nostre grup i que al partit d'anada ens va guanyar per 11-2! (Veure LA CRO...CRO... de 16 Abril).

Fa un parell de dies una companya de feina m'explicava les meravelles del CHI KUNG, art marcial xinès que sembla combina el control mental amb la lluita i que dona una força mental i física considerable. Doncs jo em vaig proposar aplicar aquesta filosofia oriental en el partit d'ahir i aconsseguir que la crònica d'avui es titolés LA REVENJA! o L'APOTEOSI TARONJA!, però a mida que s'acostava la hora del partit i em trobava sol dins el vestuari pensava que més aviat hauria de procurar fitxar uns quants xinesos per completar l'equip com els meus amics CHIN LÚ, CHIN AUA i CHIN CHAN PÚ.

Infermera! No remeni el gota a gota! No veu que estic escribint la crònica! Si de cas faci'm un massatge al genoll esquerra que ja no m'el sento.

Cal tenir també molt en compte que 30 segons abans del "kick off" inicial, només erem 4 jugadors i que davant aquelles "torres" contràries s'endevinava una pallissa descomunal. Afortunadament, en Carles va aparèixer per començar un encontre en inferioritat numèrica que va durar tota la primera part.

És durant aquests 20 minuts que ARC IRIS crec va fer el partit més brillant, des del punt de vista tàctic, de tots els de la temporada. Cert és que les possibilitats de fer gol eren pràcticament nul.les, però el resultat al mig temps (1-0) era una proesa donades les circumstàncies.

Durant el descans s'ens va afegir l'Estragués i quasi bé no li podiem dir "hola" mentre esbufegavem del cansament acumulat. Com a exemple, dir-vos que jo estava esgotat i sense alé jugant de porter! Mare meva quin fart de córrer del pal dret a l'esquerra, davant i darrera, per terra, mar i aire, i tot això un cop rera l'altre, sense descans ni per acomodar-se la samarreta dins els pantalons! Qui s'haurà inventat fer dues parts al futbol amb lo bé que quedem sempre a la mitja part!.

I per que veieu que no menteixo, aquí us ensenyo la foto d'un membre d'ARC IRIS (del que no direm el nom) durant el descans del partit.

Fins la meitat de la segona part, tot va continuar exactament igual que en la primera, només que cada cop més esgotats, fins que un gol de rebot (i ja són ....!) d'un xut amb poc perill i pel que ja tenia les mans en forma de pilota per atraparla, ens va enfonsar definitivament.

Els altres 3 gols que varem encaixar a última hora, ja són pura anècdota intrascendent, però que "couen". Hagués estat merescut acabar amb aquell 2-0 de rebot. Sort que ahir varem tenir un testimoni que pot donar fé de tot això ja que sembla que el cronista exageri per justificar una invenció!

Exacte infermera, injectim el calmant que les pestanyes també fan mal!! Escolti i si jo li dicto i vostè escriu la crònica? És que ja no sento les mans!!

Us recordo que si voleu continuar i engrandir la llegenda èpica d'ARC IRIS, el proper dimarts 17 de Juny a les 21.30 hores hi ha una nova oportunitat de fer-ho en forma de partit de futbol. Afanyeu-vos que ja només queden 3 partits per demostrar-ho. Per favor confirmeu!

Davidiker Casetes - Corresponsal de La Clínica de la Consolació
12 de Juny de 2008

P.D.: Darrerament, en vàries ocasions m'han preguntat si faig les cròniques "en directe" i no vull desaprofitar la ocasió per aclarir-ho. La resposta és , o és que penseu que el que està escrit aquí es pot inventar abans de jugar el partit?? Tres quarts de crònica estan escrits en els Ferrocarrils de la Generalitat en el trajecte Sant Cugat-Barcelona a un quart de set del matí (substituint als habituals SUDOKUS) i l'altre quart directament a l'ordinador. Puc dir que poden haver cròniques amb temes ja coneguts o preparats com els dels dies de Sant Jordi o Sant Medir ... però les adaptacions són aplicades al que realment succeeix, de vegades inclús als esdeveniments molt posteriors al partit.