3 de jul. 2008

LA CRÒNICA FINAL 2007-08

02/07/08

Des de "Resultat d'ahir", escrita el 7 de Febrer 2008, sense vocació de continuitat, fins avui, han passat només cinc mesos (nombre bastant inferior a la mitjana de gols per partit que ens marquen els equips contraris) però en aquest periode s'han distribuit 19 cròniques més i una Oda, la qualcosa vol dir, un escrit per derr .... vull dir .. setmana. A més, s'ha tingut la gran idea d'iniciar L'ARC IRIS BLOG, que recull les cròniques de forma ja no restringida només als membres de l'equip, així com altres dades d'interès.

RIIIIIIIIIING !!!!!!!!!! Un moment, .... sembla que tinc una trucada ..... DIGUI!!

- Buon Giorno caro cronistici! Io sono il Santo Padre de Roma!


- Ah! Buon Giorno Santità! Encantato de saludar-lo. Que posso fare per voi?
- Ah! Picolo Periquetto, Io sono molto contento de que SEI de las tuas crònici estati de Santi e UNA dei miracoli e voglio congratulare-te e donar-ti la BULA PONTIFICCIA que permitere pecare senza penalità.
- Grazie tanti Santità! Posso preguntare si questa BULA é per tutti quanti pecati o veramente per pecati veniale o anche per pecati "di cardinale"? Capici?
- Per Tuuuuuuuuutti quanti pecati voglie fare!
- Meraviglioso Santità! Arrivedereci!
- Ciao! caro Periquetto giornalisti!

Disculpeu! És que hi han trucades que s'han de contestar obligatòriament! És clar que a més de Sants i miracles hi han hagut també noietes ploroses de primavera, fitxatges, balls d'Eurovisió i fins i tot una crònica sense partit!

RIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!! Perdoneu de nou. Es veu que avui és el dia de les trucades! ..... DIGUIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!

- Gut Morning Little Parakeet! Ai am James!
- James? Quin James?
- Bond, James Bond!



- AAAAH! Hello James, jau ar iú?
- Ai laugh a lot wiz your chronicles and Ai güant to congratuleit ol de RAINBOW FC members for their performance dis year.
- Zanks a lot doble ou seven. Ai also have gut taims wiz your adventures. Si iú leiter!

Amb tantes interrupcions no acabaré mai aquesta crònica!

Ja han passat més de 25 anys des que la "cèl.lula mare" d'ARC IRIS FC va néixer en una cantxa de futbol-sala d'un col.legi capellanici de la part alta de la Barcino Romana. Afortunadament (o no!) queda documentació gràfica d'aquell moment, tot i que fa de mal veure ja que aquells musculats i melenuts s'han convertit en .... en ..... en ....... fanàtics seguidors del Baró de Coubertain! (L'important c'est participer, Elas!).

RIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!! ... Un altre cooooooooop!!! ... DIGUIIIIIII !!!

- Guten Morgen Kleine Vogel! Das ist FRANZ am aparat!
- FRANZ? Was FRANZ?
- BECKEMBAUER, FRANZ BECKEMBAUER!


- Ah so! Guten Morgen Franz, lieber freund!
- Ich kenne das REGENBOGEN FC hat ein ISAACKEMBAUER. Ist das richtig?
- JAWOHL, Natürlich!! Er ist ein von den unsere beste Fussball spieler!
- Dann, Gratulieren und begrussen Sie ihr und zu alles REGENBOGEN FC spieleren auch!
- Danke schön Franz! Auf wiedersehen!

Buff! S'em farà de nit escribint aquesta crònica i encara no he explicat res del partit d'ahir!

La temporada vinent hi haurà la possibilitat de consultar en el BLOG, totes les estadístiques relevants d'ARC IRIS FC, com ara golejadors, casaments, punts, participacions, natalicis, targetes, faltes, bateijos, lesions, copes de pacharan i d'altres (esteu convidats a suggerir la incorporació d'allò que considereu és important.

LIIIIIIIIIIIIIING !!!!! ... Sembla que s'ha espatllat el timbre del telèfon! DIGUI!

- La fúlia del dlagó t'acompanyi Petit Pelicu!



- Ah! Benvolgut SHIN XING GÀ, Què hi ha de nou?
- Vull aplofital pel saludal a tots honolables membles d'ALC ILIS FC a la fí de tempolada i dessitjal glans èxits any vinent.
- Glà .. vull dir Gràcies SHIN. A veure si vens a jugar quan fem una PACHARANGA!
- Així ho falé Pelicu! A leveule!

A nivell personal, aquesta temporada ha estat complerta doncs he jugat (digali, estar present) tots els partits, mentre que la trencadissa de fa dos anys em va fer perdre quasi dues temporades dins la cantxa, que no a la banqueta o la graderia, disfrutant dels companys.

RIIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!! ..... DIGUIIIIIII CASUN L'OLLA!!!!!

- Bon jour le Petit Pericois! C'est moi, BUONAPORTA!



- Ah! Cher JANPOLEÓ! D'ençà la bataille de Warsaloo, il y à dejà un an, je ne sais rien de toi!
- Agh! Rien de bon a passé après cette bataille! J'avais despatxé tous mes générals et marechals mais je suis encore plein de problemes et les enemis grandit comme des champignons!
- Quelle domage JANPOLEÓ! Je crois tu doit te retirer a l'île d'ELBAÇA et rester tranquil et laisser de bande ton imperialisme.
- Bien sur! C'est que je hi faré! Bon, je voudrais feliciter tout l'ARC-EN-CIEL FC pour la extraordinaire campagne de cette saison (comparé avec la bataille de Warsaloo, bien sur!)
- Merci beaucoup Monsieur l'empereur! Au revoire! Ah, encore une chose! Mes felicitations pour les couleurs de ton motó.

Però potser més que jugant a futbol, he disfrutat escribint les cròniques. De vegades és dur fer-ho havent dormit poc i tenint el cos adolorit, però d'altres és engrescador veure que en tan poc temps surten coses que et satisfan força i sobre tot rebre el suport i felicitacions dels amics/companys ajuden a superar-se cada cop més.

RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!!! .... Renoi, ja treu fum aquest mòbil! QUI ÉEEEEEEEEEEES !!!!!

- Hola que tal Pequeño Espajarito! Soy Johan!



- Hombre Cruijff, como va tu SWING de Golf?
- Pues, en un momento dado, MAL, pero es culpa del entorno, no mía. Te quiero desir que se me pone la "gallina de piel" cuando leo crónicas de ARCO en IRIS y, éste es una, también felisito jujadores por esfuerso durante año y calidades futbolísticas.
- Gracias Johan. Hacemos lo que podemos. Vestimos de "orange" a ver si nos parecemos a Holanda, pero no acaba de funcionar.

Bé, deixeu-me que comenci la crònica del partit d'ahir d'una vegada.

ARC IRIS 4 el rival (Francisco Rovira) 5

No us pensessiu pas que l'equip rival és només un paio!! Faltaria més que un de sol ens hagués guanyat!! És que tenen aquest nom. Així de clar, senzill i rarot. És com posar nom de persona als animalons domèstics. Jo conec una que al seu gos li diu OSCAR. Aviat es posarà de moda posar CHUSPI a un fill o BOIRA a una filla.

Hagués estat maco poder guanyar en el darrer partit de la temporada, finalitzant aquesta ratxa de bons partits (tot i que perduts) contra equips de superior nivell, el que fa pensar i aquest ha de ser el nostre objectiu per la temporada vinent, que podem quedar al mig de la taula classificatòria i no el penúltim com aquest any. Això sí, amb MOLTA DIGNITAT.

El rival es va tenir que esforçar molt ahir nit. Amb el 4-2 al nostre favor a la segona part, només un penalty totalment injust (i ja era el segon) i la expulsió d'en ISAACKEMBAUER (l'àrbitre va dir que va ser ell qui va "fer" tots dos penals), va poder capgirar el marcador.

L'àrbitre pitava d'oida. M'explicaré. Quan un jugador contrari cridava (AAAAAAAAH!!) llavors era penalty. EL "colegiado", Sr. MEJUNTO RAFA NOMEJOROBES, del col.legi ....ummmmmmm ......vols dir que va anar al col.legi? va rebre tota mena d'improperis, especialment del nostre expulsat i del seu representant. Es veu que els equips contraris ja han pres per costum fer "cuento" per que ens pitin faltes.

Les coses així, el vestidor va decidir que al no poder fer fora les "vaques sagrades", el millor havia de ser defenestrar l'entrenador. Per la qualcosa, la temporada vinent queden doncs els temes pendents de sempre:

* Defensa en zona o marcatge individual?
* Cervessa, Pacharan o Café Irlandès?
* Tiki-taka o joc ras i patada al cap de tota la vida?

Tenim tot l'estiu per reflexionar i prendre una decissió a l'estage de pretemporada.

Finalment, agrair-vos la atenció per totes les cròniques i especialment a aquesta que és llarguíiiiiiiiisima i pregar-vos que disculpeu les errades idiomàtiques que he comés i cometré, que són moltes, ja que el meu català és absolutament autodidacta i ja se sap que un autodidacta és aquell que ha rebut classes del més ignorant dels professors.

FINS LA TEMPORADA VINENT!!!

ENS VEIEM A LA EXCURSIÓ!!!!



David Aballanet
3 de Juliol de 2008


Devot seguidor d'ARC IRIS FC i la seva gent.