21 de jul. 2008

LA CRÒNICA DE L' EXCURSIÓ ARC IRIS FC 2008

21/07/08

He de confesar que no sóc gens "motxillaire". Les meves excursions es limiten a colpejar una bola amb un pal per una mena de jardí més o menys planer. Així que tot i les hores emprades en la activitat descrita, els cims muntanyencs només els disfruto quan són blancs i puc lliscar avall calçat amb sabates més grans que les d'un pallaso.

Per això, al saber que aquest any la excursió era suau i apta per tots els públics, vaig esbufegar de tranquilitat tot i que em sentia pressionat, no fos que tothom m'avances com els fills de l'Hug l'any passat! La realitat posterior va ser duríiiiiiisima. "Que levante la mano" el que no estigui "mort" i/o rebentat.

En començar la caminada, aviat aprecies les diferents "espècies" d'excursionistes. Hi han els "desCONCERTats", és a dir els que no venen perquè han assistit a un concert la nit abans.



Els "ESCAQUEJATS", és a dir els que no han presentat autorització paterna de no assistència, i els que diuen estar "LESIONATS" i per tant necessiten mitjans més sofisticats que només les cames per a traslladar-se, com per exemple aquest



Però les dues espècies més nombroses són els "PROFESSIONALS" i els "AMATEURS".

Seguidament, intentaré explicar les característiques pròpies de cadascuna i la forma de distingir-les fàcilment.

En primer lloc, els professionals van en "manada", és a dir, tota la família, mentre que els amateurs van sols. Papa, si et creus que em llevaré a les 6 del matí d'un diumenge de Juliol per caminar 6 hores sota un sol de justícia i faré malbé els meus delicats peuets, és que estàs "pallà". Acostuma a sentir el solitari amateur.

Distingirem també als amateurs per la seva velocitat. Ràpida al principi (no més de deu minutets) i leeeeeeeenta després. Mireu una foto del prototipus d'amateur velocista.



Normalment, els amateurs arriben al lloc de trobada i ja comencen a caminar, mentre que els professionals planifiquen molt les sortides i realitzen "Briefings" abans de la partida. Mireu la reunió explicativa feta ahir.



Tanta és la planificació dels professionals que fins i tot dispossen de públic que els anima durant el recorregut, tal com mostra la fotografía pressa ahir mateix quan passava el "clan Sabadell" per la Font del Gos.



En canvi, els amateurs, el més probable és que es perdin al no poder seguir el ritme dels professionals i llavors, al no estar preparats, arriben els dubtes i les indecisions



Els professionals, en canvi, saben que han de deixar marques en el camí que els permetin tornar sense problemes. Mireu les "pedretes" que va deixar en JOSEP al voltant del Coll de Canyelles




En el molt improbable cas de que això fallés, utilitzen el Global Positioning System que s'inclou en el "kit" de l'excursionista català professional que lliure la Secretaria General de Muntanyes i Escoltisme del Departament d'Excursions de la Generalitat de Catalunya a tots els excursionistes catalans professionals federats amb un mínim de 5 cims de més de 700 metres sobre el nivell del Tibidabo.



Els amateurs, sovint cometen errors de distracció com quedar-se encantats miran els animalons que ens trobem pel camí. Com aquest que va fotografiar l'ISAAC



o bé aquesta altra distracció "animal" a prop dels Tres Pins filmada per en JJJJJ....., bé per un que el seu nom comença per Jota.



Al final, el que acaba passant és que la inexperiència dels amateurs passa factura i aquests "pardillos" no tenen més remei que acabar la excursió en el "coche escoba"



Aprofito per comunicar que es va trobar una motxilla perduda enmig del recorregut. Si algú la reconeix com a seva ... i s'atreveix a dir-ho, que sàpiga que està dipositada en la Secretaria General de Motxilles Extraviades de la Direcció General d'Objectes Perduts del Departament de Despistats de la Generalitat de Catalunya



Ha estat per a mí un plaer compartir amb tots vosaltres la excursió d'enguany i estic content de que l'any vinent la organització ja està quasi enllestida per la Serra de Collserola i amb gran satisfacció la factòtum us avança el perfil del que serà



Per l'any vinent, haurem de tenir en compte la mancança de elements essencials en l'esmorzar, com són, la xocolata negra (força quantitat doncs sembla hi han molts interessats), la llet sencera pels "professionals", portar un xic més de café i que el "MACALLAN" el portin el Pemi o l'Aleix a la motxilla per fer els "carajillos" de després de dinar. A més, la propera caminada s'exigiran unes normes de "etiqueta" mínimes sense les quals no es permetrà que ningú taqui la bona imatge d'ARC IRIS FC. Sí, Sí, David, això va per a tú, que amb la "fila" que feies, la propera vegada et deixarem penjat d'un cingle.
























FINS L'ANY VINENT!!!!!!!!


Sir Deividmund Jillary Jr.
Sant Sebastià de Montmajor
21 de Juliol de 2008
39 anys després de la arribada a la Lluna

9 de jul. 2008

Excursió a Sant Sebastià de Montmajor (Informació pràctica)


Excursió Arc Iris 2008



Dia: 20 de juliol 2008
Hora: 9 del matí
LLoc de trobada: Era d'en Petasques (Castellar del Vallès)


Com arribar-hi: (pels amants del GPS: Castellar del Vallès, C/Puig de la Creu, 60)




La manera més senzilla d´arribar a Castellar del Vallès des de Barcelona, és des de les rondes de Barcelona o des de l´Av. Meridiana, prenent la C-58 en direcció Terrassa- Manresa. Desvieu-vos passat Badia del Vallès, a la sortida de Sabadell Sud. Continueu per la Gran Via de Sabadell fins al pont núm. 7. Situeu-vos a mà dreta per trencar cap a la carretera de Castellar B-124.










Entrant a Castellar i un cop passada una petita rontonda, prendre la Ronda Tolosa a la dreta direcció Sentmanat. Passats tres semàfors s'arriba a una altra rotonda (haureu deixat les pistes d'atletisme a mà dreta després del segon semàfor). Heu de prendre la primera sortida i seguir direcció Sentmanat. Després de 200 m. trobareu una altra rotonda, seguiu recta. Uns 200 m. més endavant trobareu una altra rotonda (amb una escultura d'una dona nua). Un cop a la allà prendre la tercera sortida (queda a l'esquerra) i seguir per un carrer en pujada (Ronda Cosidor). Seguiu sempre recte fins al capdamunt del carrer i quan sembli que ja no podeu tirar més enllà, ja heu arribat!!!!


Esmorzar: Gentilesa de la directiva de l'Arc Iris FC

Excursió apte per quasi tots els públics: 2/2:30 hores de durada

Recorregut:

Era d'en Petasques, Camí de Canyelles, Font del Gos, Coll de Canyelles, els Tres Pins, descens pel Camí del Rellotge, Sant Sebastià de Montmajor.

Dinar:

Restaurant "La Rectoria"
Sant Sebastià de Montmajor
Telf. 93 865 01 97


Hora del dinar: 14hores


Menú (25€ adults - petits depenent del què mengin):

- Pica-pica variat (amanides, embotits i coses varies)
- Segon a triar (carn a la brasa, botifarra, llom....)
- Postres de la casa


Com arribar al Restaurant des de Barcelona (itinerari indicat pels que només venen a dinar):


Sortim de Barcelona per la Meridiana, nus de la Trinitat i prendrem la carretera C-17 amb direcció a Granollers-Vic, passarem per Montcada i a l'alçada de la Llagosta hi ha un desviament que porta a Caldes de Montbui passant per Palau - Solità i Plegamans.A uns 3 Km, de Palau-Solità, trobem un desviament a l'esquerra per entrar a Caldes de Montbui per l'accés sud de la vila. Aquesta entrada empalma amb el carrer principal de Caldes. Per anar a Sant Sebastià de Montmajor, teniu de continuar pel carrer principal amb direcció nord, a la sortida de la vila, a la dreta d'un rèbol hi ha un restaurant, passeu de llarg. A 50 metres d'aquest punt, trobareu un desviament a l'esquerra amb l'indicador de Sant Sebastià de Montmajor, passareu per davant del càmping El Pasqualet, sense deixar la carretera i desprès de 12 Km, arribarem a Sant Sebastià de Montmajor, però abans passarem per la urbanització del Farell

3 de jul. 2008

LA CRÒNICA FINAL 2007-08

02/07/08

Des de "Resultat d'ahir", escrita el 7 de Febrer 2008, sense vocació de continuitat, fins avui, han passat només cinc mesos (nombre bastant inferior a la mitjana de gols per partit que ens marquen els equips contraris) però en aquest periode s'han distribuit 19 cròniques més i una Oda, la qualcosa vol dir, un escrit per derr .... vull dir .. setmana. A més, s'ha tingut la gran idea d'iniciar L'ARC IRIS BLOG, que recull les cròniques de forma ja no restringida només als membres de l'equip, així com altres dades d'interès.

RIIIIIIIIIING !!!!!!!!!! Un moment, .... sembla que tinc una trucada ..... DIGUI!!

- Buon Giorno caro cronistici! Io sono il Santo Padre de Roma!


- Ah! Buon Giorno Santità! Encantato de saludar-lo. Que posso fare per voi?
- Ah! Picolo Periquetto, Io sono molto contento de que SEI de las tuas crònici estati de Santi e UNA dei miracoli e voglio congratulare-te e donar-ti la BULA PONTIFICCIA que permitere pecare senza penalità.
- Grazie tanti Santità! Posso preguntare si questa BULA é per tutti quanti pecati o veramente per pecati veniale o anche per pecati "di cardinale"? Capici?
- Per Tuuuuuuuuutti quanti pecati voglie fare!
- Meraviglioso Santità! Arrivedereci!
- Ciao! caro Periquetto giornalisti!

Disculpeu! És que hi han trucades que s'han de contestar obligatòriament! És clar que a més de Sants i miracles hi han hagut també noietes ploroses de primavera, fitxatges, balls d'Eurovisió i fins i tot una crònica sense partit!

RIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!! Perdoneu de nou. Es veu que avui és el dia de les trucades! ..... DIGUIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!

- Gut Morning Little Parakeet! Ai am James!
- James? Quin James?
- Bond, James Bond!



- AAAAH! Hello James, jau ar iú?
- Ai laugh a lot wiz your chronicles and Ai güant to congratuleit ol de RAINBOW FC members for their performance dis year.
- Zanks a lot doble ou seven. Ai also have gut taims wiz your adventures. Si iú leiter!

Amb tantes interrupcions no acabaré mai aquesta crònica!

Ja han passat més de 25 anys des que la "cèl.lula mare" d'ARC IRIS FC va néixer en una cantxa de futbol-sala d'un col.legi capellanici de la part alta de la Barcino Romana. Afortunadament (o no!) queda documentació gràfica d'aquell moment, tot i que fa de mal veure ja que aquells musculats i melenuts s'han convertit en .... en ..... en ....... fanàtics seguidors del Baró de Coubertain! (L'important c'est participer, Elas!).

RIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!! ... Un altre cooooooooop!!! ... DIGUIIIIIII !!!

- Guten Morgen Kleine Vogel! Das ist FRANZ am aparat!
- FRANZ? Was FRANZ?
- BECKEMBAUER, FRANZ BECKEMBAUER!


- Ah so! Guten Morgen Franz, lieber freund!
- Ich kenne das REGENBOGEN FC hat ein ISAACKEMBAUER. Ist das richtig?
- JAWOHL, Natürlich!! Er ist ein von den unsere beste Fussball spieler!
- Dann, Gratulieren und begrussen Sie ihr und zu alles REGENBOGEN FC spieleren auch!
- Danke schön Franz! Auf wiedersehen!

Buff! S'em farà de nit escribint aquesta crònica i encara no he explicat res del partit d'ahir!

La temporada vinent hi haurà la possibilitat de consultar en el BLOG, totes les estadístiques relevants d'ARC IRIS FC, com ara golejadors, casaments, punts, participacions, natalicis, targetes, faltes, bateijos, lesions, copes de pacharan i d'altres (esteu convidats a suggerir la incorporació d'allò que considereu és important.

LIIIIIIIIIIIIIING !!!!! ... Sembla que s'ha espatllat el timbre del telèfon! DIGUI!

- La fúlia del dlagó t'acompanyi Petit Pelicu!



- Ah! Benvolgut SHIN XING GÀ, Què hi ha de nou?
- Vull aplofital pel saludal a tots honolables membles d'ALC ILIS FC a la fí de tempolada i dessitjal glans èxits any vinent.
- Glà .. vull dir Gràcies SHIN. A veure si vens a jugar quan fem una PACHARANGA!
- Així ho falé Pelicu! A leveule!

A nivell personal, aquesta temporada ha estat complerta doncs he jugat (digali, estar present) tots els partits, mentre que la trencadissa de fa dos anys em va fer perdre quasi dues temporades dins la cantxa, que no a la banqueta o la graderia, disfrutant dels companys.

RIIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!! ..... DIGUIIIIIII CASUN L'OLLA!!!!!

- Bon jour le Petit Pericois! C'est moi, BUONAPORTA!



- Ah! Cher JANPOLEÓ! D'ençà la bataille de Warsaloo, il y à dejà un an, je ne sais rien de toi!
- Agh! Rien de bon a passé après cette bataille! J'avais despatxé tous mes générals et marechals mais je suis encore plein de problemes et les enemis grandit comme des champignons!
- Quelle domage JANPOLEÓ! Je crois tu doit te retirer a l'île d'ELBAÇA et rester tranquil et laisser de bande ton imperialisme.
- Bien sur! C'est que je hi faré! Bon, je voudrais feliciter tout l'ARC-EN-CIEL FC pour la extraordinaire campagne de cette saison (comparé avec la bataille de Warsaloo, bien sur!)
- Merci beaucoup Monsieur l'empereur! Au revoire! Ah, encore une chose! Mes felicitations pour les couleurs de ton motó.

Però potser més que jugant a futbol, he disfrutat escribint les cròniques. De vegades és dur fer-ho havent dormit poc i tenint el cos adolorit, però d'altres és engrescador veure que en tan poc temps surten coses que et satisfan força i sobre tot rebre el suport i felicitacions dels amics/companys ajuden a superar-se cada cop més.

RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIING !!!!!!!!!!! .... Renoi, ja treu fum aquest mòbil! QUI ÉEEEEEEEEEEES !!!!!

- Hola que tal Pequeño Espajarito! Soy Johan!



- Hombre Cruijff, como va tu SWING de Golf?
- Pues, en un momento dado, MAL, pero es culpa del entorno, no mía. Te quiero desir que se me pone la "gallina de piel" cuando leo crónicas de ARCO en IRIS y, éste es una, también felisito jujadores por esfuerso durante año y calidades futbolísticas.
- Gracias Johan. Hacemos lo que podemos. Vestimos de "orange" a ver si nos parecemos a Holanda, pero no acaba de funcionar.

Bé, deixeu-me que comenci la crònica del partit d'ahir d'una vegada.

ARC IRIS 4 el rival (Francisco Rovira) 5

No us pensessiu pas que l'equip rival és només un paio!! Faltaria més que un de sol ens hagués guanyat!! És que tenen aquest nom. Així de clar, senzill i rarot. És com posar nom de persona als animalons domèstics. Jo conec una que al seu gos li diu OSCAR. Aviat es posarà de moda posar CHUSPI a un fill o BOIRA a una filla.

Hagués estat maco poder guanyar en el darrer partit de la temporada, finalitzant aquesta ratxa de bons partits (tot i que perduts) contra equips de superior nivell, el que fa pensar i aquest ha de ser el nostre objectiu per la temporada vinent, que podem quedar al mig de la taula classificatòria i no el penúltim com aquest any. Això sí, amb MOLTA DIGNITAT.

El rival es va tenir que esforçar molt ahir nit. Amb el 4-2 al nostre favor a la segona part, només un penalty totalment injust (i ja era el segon) i la expulsió d'en ISAACKEMBAUER (l'àrbitre va dir que va ser ell qui va "fer" tots dos penals), va poder capgirar el marcador.

L'àrbitre pitava d'oida. M'explicaré. Quan un jugador contrari cridava (AAAAAAAAH!!) llavors era penalty. EL "colegiado", Sr. MEJUNTO RAFA NOMEJOROBES, del col.legi ....ummmmmmm ......vols dir que va anar al col.legi? va rebre tota mena d'improperis, especialment del nostre expulsat i del seu representant. Es veu que els equips contraris ja han pres per costum fer "cuento" per que ens pitin faltes.

Les coses així, el vestidor va decidir que al no poder fer fora les "vaques sagrades", el millor havia de ser defenestrar l'entrenador. Per la qualcosa, la temporada vinent queden doncs els temes pendents de sempre:

* Defensa en zona o marcatge individual?
* Cervessa, Pacharan o Café Irlandès?
* Tiki-taka o joc ras i patada al cap de tota la vida?

Tenim tot l'estiu per reflexionar i prendre una decissió a l'estage de pretemporada.

Finalment, agrair-vos la atenció per totes les cròniques i especialment a aquesta que és llarguíiiiiiiiisima i pregar-vos que disculpeu les errades idiomàtiques que he comés i cometré, que són moltes, ja que el meu català és absolutament autodidacta i ja se sap que un autodidacta és aquell que ha rebut classes del més ignorant dels professors.

FINS LA TEMPORADA VINENT!!!

ENS VEIEM A LA EXCURSIÓ!!!!



David Aballanet
3 de Juliol de 2008


Devot seguidor d'ARC IRIS FC i la seva gent.

Excursió Arc Iris 2008 (informació per la gent que no camina)















On anem:
SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR

Història:

Ja trobem notícies documentals de l'existència d'una església diverses vegades durant els segles XI i XII sempre dependent del monestir de Sant Cugat del Vallès. Després de diversos plets, al segle XV l'església ja és sufragània de Caldes de Montbui. El segle XIX fou erigida parròquia independent, que encara conserva, tot i que a la pràctica és una sufragània de Caldes.

L'església ha sofert una sèrie de transformacions en època moderna. És un edifici d'una sola nau, coberta per una volta de canó, amb transsepte que dóna a la planta la forma de creu llatina. Està capçada per tres absis, un de central de planta quadrada i dues absidioles laterals semicirculars. Al braç sud del transsepte hi ha un altre absis semicircular.

Sobre el creuer s'alça un campanar de torre de planta quadrada amb dos pisos de finestres, sense divisions internes i amb coberta a quatre vessants. Les finestres són simples al primer pis i geminades amb columnes al segon pis. Aquest campanar sembla ser una obra posterior, segurament del segle XII i recorda el de Sant Feliu del Racó.

L'absis central està ornamentat a les seves tres cares amb arcuacions i lesenes llombardes. També tenen decoració llombarda les tres absidioles, amb un fris d'arcuacions entre lesenes.

A l'interior hi ha un retaule renaixentista d'autor anònim i l'absis està decorat amb pintures modernes al fresc, de l'artista Antoni Vila Arrufat.

Com arribar-hi en cotxe: Des de Caldes de Montbui surt la carretera que passa pel poble del Farell i arriba fins al veïnat de Sant Sebastià de Montmajor (enmarcat en vermell. Cliqueu i sobre el mapa i es farà més gran!)