21 de març 2011

LA CRÒNICA DE L’INDEPENDENCE DGAY

El dia en que vaig assabentar-me que la Jodie Foster era lesbiana va ser dur i tot d’una vaig decidir que si volia tenir cap possibilitat amb ella, amb la dona que provocava que els meus glòbuls blancs es tenyissin de blau, jo també me n’havia de fer. Però vet aquí que un expert en la matèria va advertir-me que això no era possible. Ser home i lesbiana sembla que és incompatible i que en tot cas m’hauria de fer gay.

Es veu que els gays tenen una sensibilitat especial que connecta amb les dones perquè les escolten, no pas de temes banals sinó de sentiments i sensacions, dels seus problemes, de les seves angoixes, és a dir obren el seu cor a un estrany de gènere oposat, que no contrari, però que al estar segures que no pretén obtenir el que tots cerquen, doncs accepta els seus consells i consol, la proximitat i els dóna permís per endinsar-se en la seva intimitat femenina, normalment força hermètica.

Després de sentir aquesta dissertació em vaig preguntar si és que he estat gay sempre i no ho sabia ja que trobava que tota la vida havia estat fent coses suposadament de gay, si era hora de sortir de l’armari, però com podia sortir d’un lloc on no sóc conscient d’haver-ne entrat mai? És aleshores vedat exclusiu aquest territori de sentiments i qualitats quasifemenines als gays? Què sóc realment? Lesbigay? Pseudogay? Heterogay? Gaylipolles? En tot cas vaig arribar a la conclusió que era un ser més aviat rarot i a més sent de l’Espanyol el cercle de la raresa i peculiaritat estava complert.

Com ja va dir Hamlet, “Ser Gay o no ser Gay, aquesta és la pregunta”. Potser el mateix Hamlet ho era o potser també la calavera a qui mirava mentre feia la pregunta. El que és clar és que la calavera va deixar de fumar de forma sobtada abans de fer-li qualsevol pregunta que pogués contestar.

Aquest debat és igual d’estèril i inútil que plantejar-se la independència. No és tan important el que sentim com el que els altres ens fan sentir. Ser gay em farà lligar amb les senyores? NO, doncs no sóc jo qui decideix. Amb la independència passa el mateix i per tant crec que hem d’estar d’acord que davant aquesta circumstància, val més ser el que un sent que és i no el que pensa que li farà obtenir uns resultats que finalment esdevenen gairebé utòpics.

Haurem doncs de commemorar l’INDEPENDENCE DGAY. El dia de la independència que ens permeti agermanar-nos amb aquells/lles que fins ara no ens entenen o no entenem gens. Potser llavors podrem independitzar-nos dels tòpics, dels prejudicis, de la demagògia, de tenir que fer veure coses diferents del que som. Aquell dia, si arriba, tots serem diferents i les nostres similituds desiguals ens aproparan.

Avui, dia de Sant Patrici, paradigmàtic Sant de la independència d’un poble, l'hem celebrat com cal, és a dir amb un parell de cafès irlandesos, tot desitjant ser gay … o independent … o les dues coses que tan se val treballar que fer feina.

El proper dijous 7 d’Abril, ja entrada la primavera però encara amb hora hivernal, esteu tots convocats al partidet de futbol-sala mensual. Ja podeu confirmar a partir d’ara i el que no vingui és un mari … gay!

David Aballagay

Saint Patrick's gay, 2011

8 de març 2011

Sense títol 4

Hostia, Toni Casamada

… quina cosa tan salada

Veig que tu també

a suar la cansalada

al final t’has apuntat.

Has fet un cop de cap

I per fi t’has adonat

que amb la colla del futbol

encara que no marquis gol

tot hom queda ben parat

I despres de tan jugar

I despres de tan suar,

Anirem tots a sopar,

I els mes trempats també a ballar…

Res mes, aimat company

Espero que aquest any,

Puguis fotre la clau al pany…

Salut i força pelut !

Carles Avila

Sense títol 3

Que bèstia ets escrivint amb poesia

desprès del que he llegit

el dijous en lloc d'anar al llit

a sopar amb vosaltres m’animaria.

Toni Casamada

Sense títol 2

La mare que us va parir!
que ara toca fer poesia
i parlar de Sant Medir...

La plantilla de l'arc iris, amb l'excusa del futbol
aprofita l'avinentesa
per fotre's fins al cul de cervesa
després de marcar algun gol...

Arròs, llamàntol, vino turbio i caipirinha
això sí que serveix per unir i fer pinya.

ansuputamadre o pescadito
qualsevol excusa és bona
per acabar fotent-se un xupito...

Per rememorar les grans temporades
l'esperit de l'arc iris
recòrre les nostres contrades
i quan cal fot cigronades.

Esmorzars de pagès l'estiu,
i cafè amb gotes
i tot seguit ens calcem les botes
per acabar remullats en algun riu.

Grans fotografies ens han sortit!
Vestits de futbolista
però també als gorgs
amagant panxa i traient pit.

Oh! amics,
quina joia
aquells partits!

Per la memòria d'aquells instants!
Fem poesia
i brindem per seguir jugant
fins fer-nos grans!

Hug

Sense títol

NOMES EL JORDI VA COMPLIR
AMB LA FESTA DE SANT MEDIR
I PER AIXÒ VA GAUDIR
D'UNS QUANTS GLOPETS DE VI

CASUALITAT QUE, AL SER GRAS, AQUEST DIJOUS
TAMBÉ HI HAVIA BOTIFARRA D'OUS
I TRUITA DE PATATES I COCA DE LLARDONS
I ELS QUE NO VEU VENIR, US TOQUEU ELS C.....

AIXÍ APRENDREU A SER FIDELS A SANT MEDIR
I NO FER COM MIGUEL ANSAPUTAMADRE
QUE DE LA FESTA VOL FUGIR

I..............JA PORTO MASA TEMPS I JA NO EM SURT RES MÉS
O SIGUI QUE A CAGAR A LA VIA AIXÒ DE FER-HO EN VERS.

Josep

1 de març 2011

LA CRÒNICA DE LA TERRASSA

25 Febrer 2011

Aquella nit feia fresca i força humitat. Sopar a la terrassa, tot i haver-ne calefactors, s'aventurava com un viatge cap al refredat de nas, un no gaudir de les viandes, una condemna curta però intensa. Varem "prendre per ses culs" (expressió mallorquina que significa seure) i aviat ens varem adonar de que dos de nosaltres havien ocupats els llocs equivocats, fins i tot es podria dir que maleïts. Eren els situats a la banda oest de la taula, amb l'esquena a tocar de la cristallera transparent i sensual, insultantment provocativa.

El fred que s'endevinava, desapareixia ràpidament. La sang accelerava el seu moviment i les artèries semblaven la autopista de la costa al capvespre d'un diumenge de Juliol. Les divuit "vestals", seguides una rera l'altra, que reien i bellugaven de manera voluptuosa davant els nostres ulls, provocaven aquelles alteracions cel-lulars que sobretot afectaven als òrgans oculars que, de sobte, havien aconseguit la facultat de deixar sense feina a les parpelles. Les jaquetes i bufandes fora, les cervicals malmeses ... Què prendran de postres? ... Jo ... el mateix que la rosa de la cantonada ... vull dir ... un café irlandès amb força valium! Suspirs llençats a l'humit aire de la nit sarrianenca. Records d'èpoques pretèrites que ja no tornaran, apenes apaivagats per unes quantes trufes que ens ofereix en Miguel (i que com sempre es cruspeix en Jordi en la seva quasi totalitat) mentre sentència: "Yo creo que Carlos no viene por que es maricón!" i matitza: "No gay, ... maricón!"

I d'ençà aquest episodi, tenim reservada una "taula amb vistes" ... més aviat l'hem comprada! per tal de gaudir a primera fila del càsting del remake de "mujercitas" o d'un anunci de bollycao, que tan se val treballar que fer feina, i tot això supervisat pel Sheriff de la Bonanova, en Paco Jonesyo, no fos cas que el personal prengués mal al intentar evitar els seients maleïts de la taula i els veïns es queixessin del soroll de la sirena de l'ambulància que acut a socórrer als malferits.

Fins la propera nit ... que esperem no plogui doncs se'ns esconya la visita a la terrassa!

David