9 d’oct. 2008

LA CRÒNICA DELS ADÉUS

09/10/08

ARC IRIS
- TOTS ELS QUE VULGUIS
FORTIS BANK - IMPRESENTA..TS

Recentment he sentit que hi ha un munt d'espècies de mamífers en perill d'extinció però afortunadament, entre elles no hi erem l'ARC IRIS FC, la qualcosa m'omple de joia i satisfacció ja que al menys podrem sobreviure aquesta temporada sense patir l'extinció - malgrat l'amenaça de que minvem en un especimen - tot i que més aviat que tard l'edat no perdona, el cos no aguanta i ens haurem d'abocar al noble art de la petanca i posteriorment al dòmino.

A banda de l'anterior, el que no es pot permetre és una actitud no professional i per tant la directiva ha contractat al famós detectiu Jean-François Laloupe per tal d'esbrinar quines activitats de lleure realitzen els jugadors d'ARC IRIS davant la possibilitat que poguessin afectar a la baixa el rendiment futbolístic ja que estem en plena setmana de Festa Major Sarrianenca.



Els resultats han estat força engrescadors, poguent assegurar el comportament exemplar de tots els jugadors. A modus d'exemple, podem dir que hi han aficionats a la micologia



Hi han que deleixen per una bona navegada per la xarxa



d'altres fan pinya com a castellers



O serà que un era de Castellar? És que la lletra del detectiu sembla de metge!

També hi ha un que s'entrena a fer treballs de punt de creu per fer-li samarretones al seu net



Tot plegat activitats que no afecten el rendiment futbolístic i per tant aquesta temporada no hi han excuses davant les derrotes.

A falta de crònica efectiva del partit, que no va existir - aprofito per afegir que al meu entendre el partit no s'hauria d'haver aplaçat sino haver-lo donat per perdut a uns individus que el primer dia que participan en una nova lliga no es presenten i a més, informats de que els esperariem tot i arribar tard, varen preferir disfrutar de la comoditat de les espardenyes. Es veu que això de la crisi financera i la nacionalització d'aquest banc els ha afectat més del que ens podiem imaginar - ahir varem tenir dues notícies al vestidor.

Com sempre que venen aparellades, una notícia era bona i l'altra no. La bona és que el Josep Lluís va portar una ampolla sencera de sabó dermatològic que ens donarà de "menjar" durant tota la temporada a tots plegats - ja era hora!! - i la notícia dolenta és l'anunci d'en Carles que abandona l'equip després de tants anys de vinculació.

He de confesar que al principi vaig pensar que es tractava de una de les seves bromes habituals però després va semblar que anava seriosament. No sé què de raons tècniques i físiques i no sé què més romanços que s'em fan difícil d'entendre.

Amic Carles, tot i respectar una decisió que suposo és prou meditada, permet que et demani que facis una reflexió a l'entorn del futbol. Si fos per la tècnica i el físic, el 90 per cent de nosaltres ens dedicariem al noble art del "butacón" enlloc de matxacar-nos el cos cada setmana.

El que has de decidir és si t'ho passas bé jugant a futbol. I en aquesta expressió "jugant a futbol" vull incloure des de la correspondència de les convocatòries, el preparar la bossa de la roba, la crítica a la última bajanada d'un polític mentre ens canviem, de tant en tant fer un gol de "punxot" dels que acostumes, compartir el sabó a la dutxa després del partit, anar a sopar tots plegats, arribar a casa a quarts de tres del matí si hem optat per acabar fent una visita al "Fernando" per testar les seves caipirinhes fins a llegir la crònica del partit a l'endemà al arribar a la feina, per començar el dia més animat.

Si tot això no et diverteix, aleshores millor que pengis les botes. Sino ....

El proper partit serà la setmana vinent però encara no sabem el dia ni la hora. Esperem poder confirmar entre avui i demà i fer la convocatòria corresponent.

Que passeu un bon dia

Kasimierz Ben Gha Lah
Corresponsal del Polsky Mossosky Gazeta
9 d'Octubre de 2008